Teippitapetin asentaminen on helppoa ja nopeaa.

Alla olevat ohjeet ja videot auttavat sinua Teippitapetin asentamisessa. Ohjevideoissa eri työvaiheet näytetään perusteellisesti ja huolellisesti tehden. Hyvään lopputulokseen pääset toki nopeamminkin, varsinkin kun totut työskentelemään mt CASA tai Sincol x mt -teippitapettien kanssa.

Lisätietoja Teippitapetin asentamisesta ja irrottamisesta löydät usein kysytyt kysymykset -sivulta. Jos jokin asia jää vielä vaivaamaan, voit ottaa meihin yhtettä esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen info [ät] teippitarha.fi.

Ohjeiden aiheet:
1. Teippitapetin asentamisen (design) suunnittelu
2. Teippitapetin asentamisen esivalmistelut
3. Teippitapetin asettelu paikalleen
4. Teippitapetin kiinnittäminen
5. Kiinnitysvinkkejä
6. Teippitapetin leikkaaminen ja viimeistely

1.

Mallin suunnittelu

Sincol x mt -teippitapetilla tehtävän sisustuksen suunnittelussa kannattaa käyttää hyväkseen tuotteen hienoja ominaisuuksia: läpikuultavuutta, päällekkäin liimautuvuutta, keveyttä ja irrotettavuutta. Voit asentaa vuotia vierekkäin, päällekkäin tai ristikkäin. Jo pelkästään yhdellä vuodalla saat sisustettua haluamasi tilan erinäköiseksi.

Tuote on myös helppo poistaa, jos tarvitset vaikkapa tilapäisesti uuden ilmeen johonkin tilaan tai huoneeseen. Poistamisen jälkeen teippitapetista ei jää jälkiä seinään.

Video 1: Näin suunnittelet sisutettavan tilan
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 21 sekuntia, koko 2MB)


2.

Asentamisen esivalmistelut

Sincol x mt -teippitapetin liimaamiseen et tarvitse liisteriä tai tapetointipöytää. Hyviä apuvälineitä teippitapetin asentamisessa ovat terävä mattoveitsi, viivotin, lyijykynä ja pehmeä liina. Tapetin viimeistelyssä muovinen leikkausalusta on varsin kätevä apuväline.

Puhdista seinäpinta ensin pölystä ja liasta huolellisesti. Myös ylimääräinen kosteus ja mahdolliset rasvatahrat on hyvä poistaa, ja antaa kuivua. Jos seinäpinta on akryyliä, niin siihen saattaa jäädä mattoveitsen käytöstä jälkiä. Jos seinäpinta on paperia tai muuten haurasta materiaalia, voi seinäpinta kärsiä tapetin liimaamisesta, joten suosittelemme koeteippaamista ensin pienellä alueella.

Teippitapetin voi kiinnittää monille eri pinnoille: maalattu pinta, vinyylitapetti, lasi, metalli, puu, muovi (ei PE, PP). Teippitapettia ei voi liimata seinään, jonka pinta on savea, pahasti rapistunut, johon on laitettu lianestotapettia tai johon on tehty kosteudenestokäsittely. Myös rasvatahrat tai (tekstiili)tapetti jossa on kohokuvioita, voivat estää teippitapetin pysymisen kiinni seinässä.

Video 2: Asentamisessa huomioitavat asiat ja esivalmistelut
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 1 minuutti, koko 5MB)


3.

Teippitapetin asettelu

Seinään kannattaa tehdä pieniä merkkejä, joiden avulla kiinnität Sincol x mt -teippitapetin oikeaan asentoon. Merkit voit tehdä esimerkiksi washi-teipillä tai lyijykynällä. Ole varovainen kynämerkintöjen kanssa, sillä teippitapetti on läpikuultavaa ja merkinnät saattavat näkyä sen lävitse.

Video 3: Asentamista helpottavat merkinnät.
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 47 sekuntia, koko 4MB)


4.

Teippitapetin kiinnittäminen

Sincol x mt -teippitapettirulla kannattaa avata niin, että ensin avaat rullaa hiukan ylhäältä ja alhaalta ja lopuksi tartut rullan keskeltä tapettiin ja vedät sitä varovaisesti, näin saat rullan kauniisti avattua.

Teippitapettirullan alkupää saattaa olla käsittelystä johtuen hiukan venynyt, joten siihen saattaa tulla kiinnitysvaiheessa helpommin ryppyjä.Jos olet huolissasi asiasta, jätä rullan alusta n. 5-10 cm käyttämättä.

Liimaa tapettia huolellisesti painellen sitä kevyesti merkkien kohdalta, vedä sitä myös samalla toisella kädelläsi, jotta se kiinnittyisi tasaisesti. Voit myös painella tapettia keskeltä kevyesti.

Video 4: Teippitapetin kiinnittäminen.
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 1 minuutti, koko 6MB)


5.

Kiinnitysvinkit

Suorita tapetin liimaaminen ja silottelu huolella ja hitaasti, jottei ryppyjä pääse syntymään. Jos ryppyjä kuitenkin tulee, niin irrota tapetti ryppyiseen kohtaan asti hitaasti ja liimaa se sitten uudestaan. Jos tapettia vetää liian voimakkaasti,se saattaa venyä ja sen seurauksena rypistyä vielä enemmän, joten käsittele tapettia kevyesti ja varoen. Liimaa tapetti ensin keskeltä ja silottele sitä hitaasti reunoja kohden. Käsittelyn helpottamiseksi voit kääriä esim. viivottimen pehmeään pikkupyyhkeeseen, ja käyttää sitä silotteluun.

Video 5: Asentamista helpottavia kiinnitysvinkkejä.
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 1:25 minuuttia, koko 10MB)


6.

Teippitapetin leikkaaminen

Kun olet liimannut tarvittavan palan tapettia seinään, leikkaa se rullan päädystä poikki jättäen kuitenkin hiukan ylimääräistä reunaa. Tämän jälkeen voit huolitella leikkauskohdan tarkasti mattoveitsellä. Käytä tarvittaessa viivotinta.

Mattoveitsen on hyvä olla mahdollisimman terävä ja sitä kannattaa pitää noin 15 asteen kulmassa, ei liian pystyssä, kun leikkaat. Voit käyttää myös sopivaa alustaa leikatessasi tapettia. Aseta ohut leikkausalusta tapetin siihen kohtaan, josta haluat tapetin leikata.

Video 6: Teippitapetin leikkaaminen ja viimeistely
(Avautuu uuteen ikkunaan, kesto 3:37 minuuttia, koko 25MB)